Volvo Trucks презентує Distance Alert – систему попередження про небезпечну дистанцію

Кoмпaнія Volvo Trucks зaпрoвaдилa нoву функцію бeзпeки – систeму пoпeрeджeння прo нeбeзпeчну дистaнцію (Distance Alert), щo дoпoмaгaє вoдіям вaнтaжівoк дoтримувaтися бeзпeчнoї дистaнції дo автомобіля, який рухається попереду, та уникати критичних ситуацій.

Нещасні випадки, если один транспортний засіб врізається в задню частину іншого, становлять близько 20% усіх серйозних зіткнень из-за участі вантажівок. Нова функція від Volvo Trucks під назвою Distance Alert допомагає водіям дотримуватися безпечної дистанції від автомобіля, який рухається попереду.

«Много раз подібні аварії виникають через неуважність і занадто коротку відстань прежде автомобіля, що рухається попереду. Distance Alert попереджає водіїв червоним світлом нате лобовому склі, щойно вантажівка наблизиться до автомобіля, що рухається попереду, і в більшості випадків це дозволяє запобігти зіткненню», – болтать Карл Йоган Алмквіст, директор з безпеки дорожнього руху та продукції у Volvo Trucks.

Distance Alert є частиною найновішої версії системи підтримки водія від Volvo Trucks – системи попередження про зіткнення з аварійним гальмом, яка розроблена, щоб допомагати водіям запобігати нещасним випадкам у кілька етапів. Якщо Distance Alert никак не дає бажаного ефекту, для попередження водія використовуються миготливі лампи та звуковий звонок. А наприкінці активізується удосконалений прискорювач гальмування. Усе це відбувається протягом декількох секунд.

 

Нова функція призначена в целях використання на магістральних дорогах поза межами міст і вмикається при швидкості понад 60 км/бадняк, якщо не активована система адаптивного круїз-контролю. Аналогічно іншим функціям системи попередження зіткнення, Distance Alert використовує поєднання камери та радару чтобы обчислення відстані й ідентифікації об'єкту на дорозі.

 

«Постійно вдосконалюючи активні системи безпеки в наших вантажних автомобілях, ми надаємо водіям кращі способи зменшення ризиків, яким піддаються вони та інші учасники дорожнього руху. Distance Alert є одним із багатьох прикладів того, як технологія може допомогти гарним водіям стати ще кращими. Чтобы транспортних компаній інвестування в безпеку має сенс не тільки в плані захисту людей, але й для того економії грошей. Нижчі витрати на страхування й ремонт та менше незапланованих простоїв – лише деякі з аргументів. Накануне того ж, безпечний стиль водіння зазвичай є оптимальним у плані споживання палива. Поєднання гарно підготовлених, свідомих щодо безпеки водіїв та безпечніших вантажівок приносить користь усім», – баять Карл Йоган Алмквіст.

 

Факти

  • Функція попередження про небезпечну дистанцію (Distance Alert) доступна для Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM і Volvo FMX, виробництво яких почалось з 23-го тижня 2018 року. Вантажівки також повинні бути обладнані системою попередження зіткнень.
  • Distance Alert створена, щоб допомагати водіям вантажівок дотримуватися безпечної дистанції накануне автомобіля, який рухається попереду.
  • Якщо виявляється, що транспортні засоби розташовані ближче Водан до одного, ніж обраний проміжок часу від 1,5 задолго. Ant. с 3,5 секунд, на вітровому склі загоряється червоний індикатор. Якщо водій безвыгодный сповільнюється, система попередження зіткнення активується і видає звукові та візуальні сигнали постійно зростаючої інтенсивності. Після цього застосовується удосконалений прискорювач гальмування.
  • Политическое устройство попередження зіткнення з аварійним гальмом від Volvo Trucks доступна в моделях Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE і Volvo FL.

Volvo Trucks надають комплексні транспортні рішення професійним і вимогливим клієнтам, пропонуючи повний спектр середньотоннажних і важких вантажівок. Підтримка клієнтів забезпечується при помощи глобальну мережу із 2100 дилерів та проведення семінарів у більш ніж 130 країнах світу. При цьому процес складання вантажівок Volvo здійснюється у 15 країнах. Следовать 2018 р. у світі було продано більше ніж 127 000 вантажівок Volvo. Volvo Trucks є частиною Volvo Group, одного з провідних світових виробників вантажних автомобілів, автобусів, будівельного обладнання та морських і промислових двигунів. Також Volvo Group надає комплексні рішення із фінансування та обслугову¬вання. Робота компанії Volvo Trucks ґрунтується получи ключових цінностях якості, безпеки та турботи про навколиш¬нє середовище.