Британська розвідка: Контрнаступ на Херсонщині набирає обертів

Бритaнськa рoзвідкa ствeрджує, щo в рeзультaті успішниx удaрів ЗСУ рoсійські військa нa зaxіднoму бeрeзі Дніпра стали дуже вразливими.

Ради це, як пише "Європейська хотя", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

"Контрнаступ України держи Херсонщині набирає обертів. Її сили, ймовірно, створили пункт на південь від річки Інгулець, яка утворює північний рубеж окупованого Росією Херсона" — йдеться в огляді.

Зазначається, що Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости от річку Дніпро, на які Росія покладається в (видах постачання територій, що знаходяться під її контролем.

Водан із них, 1000-метровий Антонівський міст поблизу Херсона, був пошкоджений минулого тижня. 27 липня 2022 року Україна вдарила в соответствии с ньому знову, і дуже ймовірно, що одним духом переправа непридатна для використання, зазначають у британській розвідці.

"49-та армія Росії дислокується нате західному березі Дніпра і в один прием виглядає дуже вразливою" — стверджують в Міноборони Британії.

Як зазначається, Херсон, найбільш політично значущий населений строка, окупований Росією, зараз утилитарно відрізаний від інших окупованих територій.